[vc_row][vc_column][vc_column_text]26.11.2013 –  Bursa:

1529891_642864179106656_2005307216_oDirectorul Grup Feroviar Roman (GFR), Sorin Chinde, a subliniat, vineri că existenţa Federaţiei Sindicatelor Libere din Grampet (F.S.L.G.) va aduce un plus eforturilor grupului de a‐şi eficientiza activitatea fără ca acest lucru să presupună disponibilizări, potrivit unui comunicat de presă.
“Principalul nostru competitor pe piaţă va mai disponibiliza 2500 de angajaţi, pentru a se putea eficientiza. Noi căutăm să eficientizăm fără să disponibilizăm. Preferăm să introducem angajaţii în programe de reconversie profesională, pe cheltuiala companiei. De asemenea, prin intermediul fundaţiilor din cadrul Grampet am demarat programe prin care oferim burse angajaţilor care doresc să se perfecţioneze şi să progreseze profesional. Sub această egidă există o şcoală de mecanici de locomotive care are ca elevi copii orfani”, a precizat el.

Una dintre cele mai mari organizatii sindicale din domeniul privat, Federaţia Sindicatelor Libere din Grampet (F.S.L.G.), a ţinut vineri, 22 noiembrie, la Sinaia, primul său Consiliu Naţional, cu participarea preşedintelui Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, organizaţie la care F.S.L.G. este afiliată.
La eveniment au participat reprezentanţi sindicali din cele peste 20 de companii din cadrul Grampet Group, care numără în total circa 9000 de angajaţi.

F.S.L.G. s‐a constituit în vara anului 2012 ca o necesitate a organizării la un alt nivel a activităţii sindicale în cadrul grupului de firme GRAMPET. Membrii fondatori ai FSLG sunt: Sindicatul “Feroviarul” de la G.F.R., Sindicatul Liber “Trans Expedition Feroviar” de la TEF. Ulterior au aderat la organizaţie Sindicatul “Grampet Service” şi Sindicatul Liber Unit M.L.C.T. al Servtrans. În 14 februarie 2013, F.S.L.G a devenit membră a Confederaţiei BNS.

Scopul F.S.L.G este acela de a “îmbunătăţi comunicarea dintre administraţie şi nevoile angajaţilor”, a declarat preşedintele acesteia, Cătălin Angheli, dar şi de a crea un pol sindical în mediul privat, valorificând puterea de tracţiune şi reprezentativitatea unei federaţii sindicale ce se adresează unei mase de 9000 de angajaţi.

 sursa: bursa.ro

[vc_row][vc_column][vc_column_text]25.11.2013 –  Transporter:

logoTransporter Autobusiness Forum1.

  Mai multe organizaţii sindicale ale grupului de societăţi feroviare Grampet (grup controlat de omul de afaceri Gruia Stoica) au constituit una din  cele mai mari Federatii sindicale   din sectorul privat pe transportul feroviar , Federaţia Sindicatelor Libere din Grampet (FSLG).

La sfârşitul săptămânii trecute, la Sinaia, s-au reunit mai multe organizaţii sindicale care îi reprezintă pe angajaţii grupului de societăţi feroviare Grampet, la cârma căruia se află omul de afaceri Gruia Stoica, principalul ofertant pentru privatizarea CFR Marfă. Astfel a fost înfiinţată Federaţia Sindicatelor Libere din Grampet (FSLG) – una din cele  mai mari Federatii sindicale  din sectorul privat pe transportul feroviar .

La eveniment au participat reprezentanţi sindicali din cele peste 20 de companii din cadrul Grampet Group, care numără în total 9.000 de angajaţi. Grupul de companii Grampet este cel mai mare operator feroviar privat din România şi din regiune şi unul dintre cei mai mari angajatori din ţară. Grampet are în principal capacităţi de transport feroviar (Grup Feroviar Român – GFR), producţie şi reparare de vagoane şi locomotive (Electroputere VFU Paşcani, Reloc Craiova sau Reva Simeria). FSLG este afiliată la confederaţia Blocul Naţional Sindical (BNS).

sursa: transporter.ro

[vc_row][vc_column][vc_column_text]24.11.2013 –  B1_TV_logo_bw_2012_600B1 TV a prezentat informatii de la primul Consiliu National al Federatiei Sindicale Libere din Grampet . Va prezentam stirea mai jos :

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_raw_html]JTNDaWZyYW1lJTIwd2lkdGglM0QlMjI2NTUlMjIlMjBoZWlnaHQlM0QlMjI0MDUlMjIlMjBzcmMlM0QlMjIlMkYlMkZ3d3cueW91dHViZS5jb20lMkZlbWJlZCUyRnJvRDlrMHpyMzNnJTIyJTIwZnJhbWVib3JkZXIlM0QlMjIwJTIyJTIwYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuJTNFJTNDJTJGaWZyYW1lJTNF[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column][vc_column_text]24.11.2013 –  Adevarul:

adv-logoLa sfârşitul săptămânii trecute, la Sinaia, s-au reunit mai multe organizaţii sindicale care îi reprezintă pe angajaţii grupului de societăţi feroviare Grampet (grup controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, principalul ofertant pentru privatizarea CFR Marfă) şi au constituit Federaţia Sindicatelor Libere din Grampet (FSLG) – una din cele mai mari Federatii sindicale din sectorul privat in transporturi feroviare .
Grupul de companii Grampet este cel mai mare operator feroviar privat din România şi din regiune şi unul dintre cei mai mari angajatori din ţară. Grampet are în principal capacităţi de transport feroviar (Grup Feroviar Român – GFR), producţie şi reparare de vagoane şi locomotive (Electroputere VFU Paşcani, Reloc Craiova sau Reva Simeria).

Eficientizare fără disponibilizări
Prezent la primul Consiliu Naţional al FSLG, directorul Grup Feroviar Român (GFR), Sorin Chinde, a subliniat că existenţa federaţiei sindicale va aduce un plus eforturilor Grampet de a-şi eficientiza activitatea fără ca acest lucru să presupună disponibilizări.
„Principalul nostru competitor pe piaţă (n.n. – CFR Marfă) a disponibilizat 1.600 de angajaţi anul acesta, iar anul viitor va mai disponibiliza încă 2.500, pentru a se putea eficientiza. Noi căutăm să eficientizăm fără să disponibilizăm. Preferăm să introducem angajaţii în programe de reconversie profesională, pe cheltuiala companiei“, a precizat Sorin Chinde.
FSLG este afiliată la confederaţia Blocul Naţional Sindical (BNS). Preşedintele BNS, Dumitru Costin, le-a prezentat în detaliu sindicaliştilor de la Grampet principalele aspecte ale mişcării sindicale din România şi le-a recomandat să promoveze un dialog de tip „win-win“ (câştig-câştig) cu administraţia.
„Scopul FSLG este acela de a îmbunătăţi comunicarea dintre administraţie şi nevoile angajaţilor“, a declarat preşedintele FSLG, Cătălin Angheli.
El a fost desemnat ca reprezentant al BNS în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Transporturilor.

sursa: adevarul.ro