LANSARE DE CARTE – BUCURESTI, HOTEL CAPITOL, 17.06.2016

www.fsat.ro - flyer lansare carte

            Vineri 17-06-2016 a avut loc un eveniment organizat de Federaţia Sindicatelor Libere din Grampet în colaborare cu Grupul de firme Grampet.

La Hotel Capitol din București a fost lansată cartea “ Din inima ta naște-mă! Confesiunea unui suflet în trup”, carte scrisă de colega noastră Mariana Gheorghe, tehnician chimist la Secția de locomotive Brazi. Un eveniment inedit la care au participat aproximativ 60 de persoane, colegi și prieteni ai autoarei.

La acest eveniment invitați speciali au fost Maria Timuc – scriitor, jurnalist, poet, Elena Nainer – astrolog și Alexandru Macoveiciuc – ofiţer de presă din cadrul Grupului de firme Grampet.

Aceștia au vorbit despre carte, despre viață, despre iubire, reușind să creeze o atmosferă caldă și să deschidă inimile celor prezenți în acordurile sensibile și frumoase ale muzicii de chitară.

Moderator a fost Președintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Grampet, Cătălin Angheli.

Cartea Marianei Gheorghe are ca motto – “nu poți schimba lumea în care trăiești decât schimbându-te pe tine însuți”. Este o carte care vorbește despre viață, despre bucurie, despre iubire, într-un mod unic, original, în care își cântă și împărtăşeşte muzica vieții sale în nota ei particulară.

Vă prezentăm mai jos un fragment din cartea sa:

“Suntem responsabili pentru lumea noastră, ce creăm apare în lumea personală. Fiecare inimă are raiul ei.

Este momentul provocării şi explorării. Fiecare păşeşte pe propriul drum cu inima sa în această aventură, ştiind doar faptul că ceea ce ne stârneşte emoţie şi ne încântă sufletul este un drum valid. Fiecare dintre noi este unic, îşi are propriile percepţii, propriile alegeri la nivel de suflet, încât onorarea şi iubirea necondiţionată, autentică faţă de toţi ne eliberează.

Totul este energie, corpul meu este înconjurat de cercuri, elipse concentrice, un curcubeu de culori se întrepătrund cu pastelul obiectelor, gândurilor, emoţiilor mele şi ale celor din jur. Câteodată simt culorile celorlalţi, plictiseală, indiferenţă, mânie, frică, bucurie, entuziasm, încredere. Uneori sunt atrasă în acest vârtej de culori, alteori resping sunetele din jur. Fiecare trăieşte în lumea percepţiei sale, schimbând vibraţia la orice nesăbuinţă de a amesteca culorile.

Îmi joc aici viaţa, o viaţă cu gust de pâine caldă când stau pe un fir de ghiocel, alteori cu gust amar de cucută. Adevărul soarelui, adevărul morţii.  Acest soare, acest cer albastru, inima mea zvâcnind şi ticăind fără reguli de bună purtare, imensul decor pastelat în care îmi mişc trupul cu frecvenţa şi înţelegerea mea.

Neîntrerupta înflorire a primăverii ajunge la mine prin aerul în care dansez unduitor, iar pământul răsuflă rar şi apăsat. Marea, copacul pe care l-am strâns în braţe, iarba pe care o simt vie şi verde, parfumul acestei vieţi din care gust înfiorată. Fiecare dintre noi are propria cale de a merge prin viaţă şi o rezistenţă care uimeşte uneori mintea. Să fie ea, inima? Să fie locul de unde luăm puterea de a fi cine suntem cu adevărat? Pun mâna pe centrul pieptului şi respir adânc de trei ori, tensiunea scade şi o senzaţie profundă de cald şi încredere apare. Inima mea este un magnet, emite continuu valuri de energie în exterior. Ceea ce percep ceilalţi este radiaţia mea, împletită cu difracţia vibraţiei lor. Deschid şi radiez această energie iubitoare în lume, respir şi dăruiesc, restaurez, repar, revitalizez inima mea.

Şi totuşi dualitatea, polaritatea sunt aspecte naturale ale vieţii, bine rău coexistă şi din contradicţia lor viaţa evoluează. Lumina o percepem cu ajutorul întunericului, binele în prezenţa răului, albul pe o tablă neagră. Ne poziţionăm într-o extremă şi ne luptăm toată viaţa cu cealaltă jumătate din noi. Navigăm prin acest labirint iluzoriu, sfârtecând câte o bucăţică de suflet ori de câte ori ne judecăm alegerile.

Retrag toate acordurile încheiate conştient sau inconştient de a fi în una din tabere. Îmi scot masca de pe faţă. Aceasta sunt eu, Maria, cu bune şi rele, cu întuneric şi lumină.

PRIMUL CONSILIU NATIONAL AL FSLG  – Sinaia, 22-24.11.2013

1700x450b

         

  În luna noiembrie 2013 a avut loc la Sinaia primul Consiliu Naţional al Federaţiei Sindicatelor Libere din Grampet, de la constituirea sa.

Federaţia Sindicatelor Libere din Grampet (F.S.L.G.) este organizaţia sindicală reprezentativă la nivelul Grampet Group, grup de firme cu activităţi în sectorul feroviar.

Federaţia este constituită din sindicatele reprezentative ale celor mai importante firme din Grampet Group: Sindicatul Feroviarul de la G.F.R., Sindicatul Liber Trans Expedition Feroviar de la TEF, Sindicatul Grampet Service şi Sindicatul Liber Unit M.L.C.T. de la Servtrans.

La data de 14 Februarie 2013, F.S.L.G a devenit membră a Confederaţiei BNS.

Într-un cadru festiv s-au reunit reprezentanţii celor patru sindicate care alcătuiesc Federaţia Sindicatelor Libere din Grampet, cu participarea preşedintelui Blocului Naţional Sindical (BNS) – dl. Dumitru Costin, organizaţie la care F.S.L.G. este afiliată, cât şi a altor invitaţi.

Prezent la primul Consiliu Naţional al F.S.L.G., a fost directorul Grupului Feroviar Român (GFR) – dl. Sorin Chinde, care a aratat deschidere către parteneriatul cu mişcarea sindicală şi îmbrăţişează dialogul cu sindicatele. Dl. Director Sorin Chinde a subliniat faptul că existenţa federaţiei sindicale va aduce un plus eforturilor Grampet de a-şi eficientiza activitatea fără ca acest lucru să presupună disponibilizări. „Principalul nostru competitor pe piaţă (n.n. – CFR Marfă) a disponibilizat 1.600 de angajaţi anul acesta, iar anul viitor va mai disponibiliza încă 2.500, pentru a se putea eficientiza. Noi căutăm să eficientizăm fără să disponibilizăm. Preferăm să introducem angajaţii în programe de reconversie profesională, pe cheltuiala companiei“, a precizat directorul Sorin Chinde.

La acest eveniment a fost prezentă şi dna. Director de Resurse Umane din cadrul Grampet – Dana Ionescu, care a aratat ca una din misiunile Grampet este de a “ atrage, de a angaja şi promova oamenii cei mai potriviţi cu cele mai eficiente costuri pentru organizaţie, păstrând un grad ridicat de satisfacţie al angajatului”, prezentând şi cursurile la care se pot înscrie angajaţii firmei .

Grupul Grampet are un succes continuu deoarece atrage, dezvolta şi motivează persoanele care aduc o contribuţie semnificativă la dezvoltarea şi creşterea constantă a companiei. Fiecare companie din cadrul Grampet Group pune accent pe selectarea şi dezvoltarea celor mai potriviţi oameni. Ne concentrăm să identificăm angajaţii potriviţi pe poziţiile care li se potrivesc cel mai bine, asigurându-ne în acest fel că potenţialul lor este maximizat prin cea mai bună combinaţie de competenţe, aspiraţii şi oportunităţi”, spune dna. Dana Ionescu în alocuţiunea sa.

1700x450 slider1layer4

Unul dintre cele mai ample discursuri din cadrul Consiliului Naţional al Federaţiei Sindicatelor Libere din Grampet, a fost cel al Preşedintelui Blocului Naţional Sindical – dl. Dumitru Costin, care afirma: “ Este foarte mult de muncă în ambele tabere şi în zona administraţiei şi în zona sindicală pentru a avea o relaţie de parteneriat. Aveţi şansa ca în perioada imediat următoare să creşteţi sănătos, să creşteţi corect, să vă dezvoltaţi ca organizaţie sindicală serioasă care să aibă un cuvânt de spus în relaţia cu angajatorul. BNS îşi asumă rolul de mediator, iar F.S.L.G. se bazează pe sprijinul BNS”.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Grampet, dl. Cătălin Angheli precizează: ” F.S.L.G. s-a constituit în vara anului 2012, ca o necesitate a organizării la un alt nivel al activităţii sindicale în cadrul grupului de firme Grampet. Cu siguranţă vom reuşi să creăm un pol al mişcării sindicale în sectorul privat, în zona transportului feroviar.“Scopul F.S.L.G. este acela de a îmbunătăţi comunicarea dintre administraţie şi nevoile angajaţilor“, a declarat dl. Cătălin Angheli.

În cadrul Consiliului Naţional al Federaţiei Sindicatelor Libere din Grampet au luat cuvântul şi membrii de sindicat (Nedelcu Petre, Hanga Traian, Funieru Lucian, Mariana Oprita, Tules Tiberiu, Tanasescu Nicolae, Serban Ion, Gavril Vasile) care şi-au exprimat greutăţile pe care le întâmpină la locul de muncă şi propunerile pentru eficientizarea activităţii la locul unde îşi desfăşoară activitatea.

Directorul Grupului Feroviar Român – dl. Sorin Chinde a propus ca aceste întâlniri între sindicate şi administraţie să se desfăşoare mai des pentru ca, prin comunicare şi dialog, să se construiască motivarea, implicarea angajaţilor, eficienţa, spiritul de echipă care să  permită atingerea unor performanţe economice sustenabile pe termen lung a societăţilor din Grampet Group.

Redactor

Mariana Gheorghe – membru Sindicatul Feroviarul